Daarom CCC

Caries Care Consultancy homeIk, Caries Akkermans, heb altijd al grote betrokkenheid gehad met de doelgroep waar Caries Care Consultancy nu voor staat. Ik heb voor jongeren met een zorgbehoefte al diverse sporttoernooien, bedrijfsfeesten en evenementen georganiseerd. Om dit doel te realiseren ben ik als ZZP-er begonnen. Een bewuste keuze, om zo meer flexibiliteit te hebben om samen met anderen echt iets te kunnen doen voor de zorgbehoevenden. Voor de bedrijven die CCC – ZZP-diensten willen inzetten is het extra lonend; zij steunen hiermee ons initiatief.

Als 19 jarige jongeman was ik als vrijwilliger al actief bij een woonvorm voor jongeren met een zorgbehoefte. Het opzetten en assisteren bij activiteiten sprak mij het meeste aan. Dit bestond voornamelijk uit leuke gezellige avondjes uit, maar ook het assisteren bij bewegingsactiviteiten. Zo ondersteunde ik het personeel die door de zorg-druk niet voldoende tijd konden vrijmaken. Dit vond ik en vind ik nog steeds een enorm gemis voor deze jongeren. Zij komen namelijk al zoveel tekort!

Er werd door het personeel toch nog tijd vrijgemaakt om een weekje op vakantie toe kunnen met deze jongeren. Gedurende deze week waren zij druk met de verzorging en het begeleiden. Dit deden ze altijd met veel liefde en zorgzaamheid! Echter trok dit een zware wissel op hen. Om deze last te verlichten en deze jongeren een zo goed mogelijke weekje vakantie te gunnen ging ik als vrijwilliger mee. Dit gaf mij heel veel voldoening en plezier en nam dus graag een week vrij van mijn werk. Wat heerlijk die blije en glunderende gezichten te zien!

Maar de aanpassingen in de gebouwen waren vaak niet zoals ze hoorden en moesten zijn. Dit stoorde mij enorm. Ik dacht: “Daar moet iets aan gebeuren!”. Later, als inmiddels professioneel medewerker in de zorg, liep ik wederom tegen hetzelfde aan. Er was dus niks veranderd in al die tijd. Zelf heb ik jaren in de zorg gewerkt, zowel als vrijwilliger als professioneel medewerker, had diverse gesprekken met ouders die graag met hun kinderen (het hele gezin) op vakantie wilden. Helaas was dit niet mogelijk omdat er simpelweg geen aanbod was. Veelal bestond een “aangepast vakantieaanbod” uit een verlaagde drempel of een beugel in het toilet. Dit is niet voldoende om te voorzien in de behoeften van het gezinslid met zorgbehoefte. Na enig onderzoek en diverse gesprekken met gespecialiseerde organisaties, heb ik besloten om de handen uit de mouwen te steken.

Het werd de hoogste tijd om er nu daadwerkelijk wat mee te doen! Zo heb ik in overleg met familie en vrienden Caries Care Consultancy opgericht.

Op 1 augustus 2018 heb ik mij ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK-nummer 7241862).

Gedachtengoed CCC